top of page

A magyarok szívesebben oltatnák be magukat az orosz vakcinával, mint a kínaival?

„Szerintem a magyarok szívesebben oltatnák be magukat az orosz vakcinával, mint a kínaival!” jelentette ki a családom, úgyhogy csináltam egy mini közvélemény-kutatást. Kis minta alapján ugyan, de tényleg úgy tűnik, valami miatt nem dobálják az emberek a sapkájukat a Fosun-Sinopharm megoldás eljövetele feletti örömükben.


Én személy szerint csodálkozom ezen, és kíváncsi volnék a véleményetekre. Vajon arról van szó, hogy az emberek nem tudnak semmit a vakcina hátteréről? A gyártók ismert, az interneten egy reggeli kávézás ideje alatt bekutatható nemzetközi cégek, ráadásul a Szputnyik vakcina program részletei sincsenek közelebb a közember szívéhez, mint a hasonnevű műholdak. Vagy azok a valóban távolról sem megnyugtató hírek tesznek be a Sinopharmnak, hogy Kínában hamis oltóanyag terjesztése miatt tartóztatnak le embereket? Profibbnak tűnnek a nyugati termékek? Jobb a csomagolásuk, reklámjuk? Azt hiszik a népek a név miatt, hogy a kínai vakcinát egy farmon kotyvasztják?


A kérdés nem filozófiai jellegű, mert ha jól hallom, a legtöbb EU-s országgal ellentétben a magyar közönség keleti és nyugati alternatívák közül válogathat majd.


Σχόλια


bottom of page